Så lyckas du med din livsstilsförändring

Hur lyckas du med en livsstilsförändring och hur behåller du motivationen när mörkret faller och ett glas vin framför brasan lockar mer än en runda i motionsspåret? Här är AlkoSmarts tips på hur du lyckas med din livsstilsförändring.

I höstens tidigare blogginlägg har vi pratat om att hitta balans i livet, hur du kan lära dig att dricka medvetet och alkohol och kalorier. Nu är det dags att prata om hur vi kan lyckas med en livsstilsförändring.

Fem tips för för att lyckas med en livsstilsförändring

Berätta om din livsstilsförändring

Om du berättar för din familj, dina vänner och kollegor om din livsstilsförändring så kommer du att stöta på frågor om hur det går. Jobbigt? Ja, det kan det vara. Men om du vill utvecklas ska det vara jobbigt. Att andra vet minskar risken att du ger upp. Dessutom kanske du får fler med dig på tåget – the more the merrier.

Sätt realistiska mål

Att på ett år gå från att aldrig ha lämnat tv-soffan till att genomföra ett maratonlopp är inte realistiskt. Orealistiska mål gör att du tappar motivationen. Det upplevs helt enkelt som inte uppnåbart.  Däremot att starta med promenader till att sen öka till en löprunda i veckan och sen två, kan vara ett realistiskt mål. Glöm inte att fira när du når fram! Dela gärna dina framsteg med att lämna en kommentar här.  

Vad är dina fallgropar?

Är det skåpätandet? Sömnbrist som gör att du missar träningen? Hitta dina fallgropar och gör ditt bästa med att ta bort dom  – töm skafferiet och prioritera sömnen.

Vad blir dina motgångar?

Förvänta dig motgångar under resan. De kommer att komma och då är det enkelt att ge upp. Innan du sätter igång, skriv upp tänkbara motgångar och tips på hur du kan tackla dem när de dyker upp. På så sätt står du bättre rustad.

Ha tålamod och håll ut.

Det är det absolut viktigaste när du ska göra en livsstilsförändring. Du kommer kanske inte se och känna ett resultat direkt. Håll ut och fortsätt, tillslut kommer belöningen.

Lycka till!

Appen AlkoSmart hjälper dig att göra livsstilsförändringar inom Sömn, Mat, Affekter, Relationer och Träning. AlkoSmart finns att ladda ner i App Store och Google Pla

 


Comments (0)

Leave a comment