T = träning

Motionen har den positiva effekten att avsevärt minska risken för hjärt-kärlsjukdom och humörstörningar. Konditionsträning är bl.a. bra för blodcirkulationen, sänker blodtrycket, stärker hjärtat, ökar ämnesomsättningen, är fettförbrännande samt motverkar depressioner förbättrar inte bara din fysik utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl ditt psyke som kroppen i stort. Det gäller hitta sin egen nivå i träning, från promenader till intensiv träning där man känner att det är skönt och roligt att röra på sig, vilket också är ett bra hjälpmedel för att hantera oro, sömnproblem, alkoholsug.

Fysisk träning verkar minska alkoholsuget genom att den stimulerar hjärnans belöningssystem på ett liknande sätt som alkohol.
När du tränar kondition så förbättras kroppens syreupptagningsförmåga och uthållighet. Det gäller att hitta din egen nivå på motion, även en kort promenad gör nytta.

Som med all träning är det bättra att göra någonting än ingenting alls, all typ av motion skapar på sikt välmående för kroppen, psyket och sinnet.


Comments (0)

Leave a comment