Fem fördelar med en vit månad

Fem fördelarna med en vit månad. Mindre alkoholkonsumtion påverkar din träning.Att ta en paus från alkohol är lättare sagt än gjort.  Men att ha koll på fördelarna med en vit månad underlättar. Och hjälper dig att hålla fokus på belöningen ett starkare sinne och en starkare kropp.

Under mina år som samtalsterapeut har jag träffat många som har brottats med att avstå från alkohol. Det sociala trycket är ofta det som många upplever som svårast. Att säga nej tack till ett glas vin på middagen med vännerna eller en öl när kollegorna samlas till afterworken. Men genom att vara medveten om fördelarna med en vit månad blir det enklare att säga nej.

 

Här är fem fördelar med en vit månad:

 

  • Din tankeförmåga och ditt minne förbättras. Fyra helnyktra veckor hjälper din hjärna att fungera bättre.  Kanske kommer du att uppleva att du har lättare att lära? Eller att hitta lösningar på vardagliga problem?

 

  • Under djupsömnen återhämtar sig din kropp. Men med alkohol i kroppen rubbas djupsömnen och kroppen får inte chans att återhämta sig så som den behöver.  Därför sover du bättre utan alkohol i kroppen.

 

  • Din alkoholtolerans sjunker snabbt. Efter en vit månad kommer det därför att kännas onödigt med det där extra (onödiga) glaset.  

 

  • När du tar en paus från alkohol och bryter gamla dryckesvanor ger du också utrymme för andra livsstilsförändringar. Mer tid och kraft att göra mer av sånt som din kropp mår bra av.

 

  • Desto längre tid som du dricker alkohol desto mindre blir de upplevda positiva effekterna. Och desto fler blir nackdelarna. Avstå från alkohol och upplev de positiva effekterna utan alkohol.

 

Torbjörn

Samtalsterapeut och uppfinnare av appen Alkosmart.

Ladda ner appen i App Store.  

 


Comments (0)

Leave a comment