Hur du kan hitta balans i livet

Sömn, Mat, Affekter, Relationer och Träning är fem livsområden som vi människor behöver ha balans inom och emellan. När vi har en jämn fördelning uppnår vi lagom av allt och mår helt enkelt bättre. Med prioritering och planering kan du hitta balans i livet.

Balans kan vara en utmaning

Det krävs planering och disciplin för att kunna ta kontroll över dygnets 24 timmar och fördela tiden rätt mellan Sömn, Mat, Affekter, Relationer och Träning. Att uppnå balans i livet kan vara en utmaning för många men det finns olika sätta att närma dig det. 

Hur ser din nästa vecka ut?

Planering är nyckeln till att uppnå ett balanserat liv. Genom att planera tar du kontroll över din egen tid och kan enklare prioritera det som är viktigt.  Ta en stund varje söndag och fundera på hur du vill att din kommande vecka ska se ut: Vilken dag ska du träna? Vad ska du äta för mat? Ibland krävs bara små förändringar, som en stunds planerande, för att göra stora förändringar.

Hur ser dina sovrutiner ut?

När du sover återhämtar sig kroppen. Att skapa bra sovrutiner hjälper din kropp att förstå när det är dags att somna och vakna. Försök därför att få en regelbunden dygnsrytm. Stig upp och gå till sängs samma tid varje dag. Påverkar stress din sömn med många förlorade timmar som följd?  Försök då med att hitta en avslappningsteknik som hjälper dig att slappna av innan du ska sova.

Vem vill du skratta ihop med?

Ibland när vi har mycket att göra kan en stund med någon nära prioriteras  bort. Men att  investera i våra relationer är det bästa som vi kan göra för vårt eget välmående. Nära och välmående relationer ger oss kraft och energi.  Genom att ta hand om våra relationer gör vi en investering för livet.

Appen AlkoSmart hjälper dig att göra livsstilsförändringar som skapar balans i ditt liv.  AlkoSmart finns att ladda ner i App Store och Google Play.


Comments (0)

Leave a comment